Om oss

Sporrong er en av Nordens eldste bedrifter

Virksomheten startet som et gjørtlerverksted på Helgeandsholmen i Stockholm i 1666. Grunnleggeren av gjørtlerverkstedet var mester Henrik Grau. Etter flere eier- og navneskifter ble forretningen i 1842 overtatt av gjørtlerlaugets siste oldermann, Carl Claes Sporrong, som ga bedriften dens nåværende navn.

Sporrong har vært eid av Kultakeskus OY siden juli 2018. Det er Finlands ledende metallbearbeidings firma hjemmehørende i Hämeenlinna og grunnlagt i 1918. Produktspekteret omfatter diamant, gull og sølvsmykker, bestikk, medaljer, trofeer og import av berømte sveitsiske klokker samt gullklokker.

Mye har skjedd på 350 år

Vi har produsert og designet gaver og utmerkelser til alle mulige anledninger – fra idrettsstjerner som skal belønnes, til jubileer i bedrifter og premiering av ansatte som har gjort seg fortjent til en oppmerksomhet. Våre dyktige håndverkere i samspill med moderne teknologi gjør at vi etter 350 år fortsatt leverer håndverk av ypperste kvalitet.

Produksjon i egen fabrikk

Produksjonen skjer i dag i vår egen fabrikk i Estland samt gjennom noen av våre kontrollerte samarbeidspartnere rundt om i verden. Sporrong har salgskontorer i Norge, Sverige, Finland, Estland og Latvia. En viktig del av virksomheten er designprosessen, der vi sammen med oppdragsgiverne våre alltid sørger for å skape et unikt produkt for anledningen.

Kvalitet og miljø

Sporrong har et dokumentert kvalitetsstyringssystem i henhold til NS-EN ISO 9001:2015. Vi er sertifisert og har etterlevd dette siden 1999. Alt for å kunne kontrollere og garantere at du får riktig produkt i riktig kvalitet til riktig tid på en ansvarlig måte!

Alle snakker om miljøet – og stadig flere begynner faktisk å la handling følge ord. I Sporrong gjør vi alt vi kan, og derfor har vi siden 2008 vært miljøsertifisert i henhold til NO-EN ISO 14001:2015. Gjennom dette har vi forpliktet oss til å drive og utvikle et effektivt og strukturert miljøarbeid.

Royal Warrant

Sporrong er kongelig hoffleverandør og har vært det siden 1965.

Før fantes det over tusen hoffleverandører, men i dag er kravene skjerpet, og det er nå bare 130 selskaper som kan smykke seg med denne ettertraktede tittelen.

Sporrong Metallfabrik